Τηλεφωνικό κέντρο: 215 215 7944,

Τράπεζα της Ελλάδος: Μειώστε άμεσα τους φόρους

 trapezaelΗ ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, η μείωση των αντικειμενικών αξιών και η αναμόρφωση του φορολογικού πλαισίου για τον ΦΠΑ περιλαμβάνονται στις προτάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για τις αλλαγές στην φορολογία.
Σύμφωνα με την Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την Νομισματική Πολιτική 2013-2014 για την ανάκαμψη των επενδύσεων είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός επιχειρηματικού περιβάλλοντος με σταθερό φορολογικό πλαίσιο με σαφή προσανατολισμό στη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων.

Στο πλαίσιο αυτό η Κεντρική Τράπεζας προτείνει σειρά παρεμβάσεων στην φορολογία και στη φορολογική διοίκηση προκειμένου να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να εξορθολογιστούν οι επιβαρύνσεις, αλλά κυρίως για να ενισχυθεί το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και η φορολογική συμμόρφωση των πολιτών. Σε αυτές τις παρεμβάσεις περιλαμβάνονται οι εξής:


-Η μείωση των αντικειμενικών αξιών που σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν σημαντικά τις εμπορικές αξίες των ακινήτων και οδηγούν σε τεχνητή υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας.


-Η ενδυνάμωση της φορολογικής διοίκησης με την ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου και σύγχρονων τεχνικών ελέγχου αξιοποιώντας συστήματα ανάλυσης κινδύνου.


-Η βελτίωση των επιδόσεων στην είσπραξη βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών.


-Η εντατικοποίηση των στοχευμένων φορολογικών ελέγχων σε μεγάλες επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους, άτομα μεγάλου πλούτου, offshore εταιρίες και σε περιπτώσεις μεγάλων εμβασμάτων στο εξωτερικό.


-Η ταχύτερη διευθέτηση των φορολογικών υποθέσεων από τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή.


-Η σχεδιαζόμενη αναμόρφωση του φορολογικού πλαισίου για τον ΦΠΑ, προκειμένου να απλοποιηθεί το φορολογικό δίκαιο και, σε συνδυασμό με την αύξηση των επιτόπου ελέγχων και των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, να επιτευχθεί βελτιωμένη εισπραξιμότητα του ΦΠΑ.

 

ΠΗΓΗ : forologikanea.gr

Γιατί να επιλέξετε την

GlobalTax

Η επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη και η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του σε διάφορους τομείς, μπορεί να αποτελέσει το μυστικό μιας επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας...
Περισσότερα >>

Τελευταία Νέα

Επικοινωνία:

 Αγίας Μαρίνας 77

   (Δίπλα στα ΚΕΠ Ανθούπολης) 

 Περιστέρι ΤΚ 121 35

 215 215 7944

   210 57 39 473

 info@globaltax.gr