Τηλεφωνικό κέντρο: 215 215 7944,

Προς απόρριψη 25.000 αιτήσεις για το μέρισμα

money3 thumb medium540 290Περίπου 25.000 νοικοκυριά που έχουν κάνει αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα, η οποία έχει εγκριθεί, δεν πρόκειται να το λάβουν.

Περιλαμβάνονται στους περίπου 62.000 φορολογούμενους που πήραν έγκριση αλλά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν προχώρησε στις σχετικές πληρωμές του κοινωνικού μερίσματος, καθώς διακρατήθηκαν για περαιτέρω έλεγχο και διασταυρώσεις, λόγω ύπαρξης ενδείξεων για ανακριβή στοιχεία.

Στα 25.000 νοικοκυριά που τελικά δεν θα λάβουν το μέρισμα, περιλαμβάνονται, περιπτώσεις κυρίως έγγαμων όπου την αίτηση για το μέρισμα υπέβαλαν και οι δύο σύζυγοι, ενώ καταβάλλεται ανά οικογένεια, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις ανηλίκων που υπέβαλαν τη σχετική αίτηση. Μάλιστα υπάρχει περίπτωση 6χρονου που εμφανίζεται να έχει υποβάλει αίτηση. Εντός της εβδομάδος, ή στις αρχές της επόμενης, πρόκειται να γίνει σύσκεψη στο υπουργείου Οικονομικών για το θέμα, όπου θα αποφασιστεί η αποδέσμευση του μερίσματος στους φορολογούμενους που από τις διαασταυρώσεις δεν εντοπίστηκε κάτι μεμπτό.

Στους 60.000 που μπλοκαρίστηκε η καταβολή του μερίσματος, εκτός από τα ζευγάρια που αναφέρθηκαν παραπάνω, περιλαμβάνονται κυρίως φορολογούμενοι οι οποίοι εμφανίζονται με βάση στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ΥΠΟΙΚ, να μην δηλώνουν εισοδήματα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα τόκων ή εισοδημάτων με απόδειξη δαπάνης από επιχειρήσεις.


Πηγή: capital.gr

Γιατί να επιλέξετε την

GlobalTax

Η επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη και η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του σε διάφορους τομείς, μπορεί να αποτελέσει το μυστικό μιας επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας...
Περισσότερα >>

Τελευταία Νέα

Επικοινωνία:

 Αγίας Μαρίνας 77

   (Δίπλα στα ΚΕΠ Ανθούπολης) 

 Περιστέρι ΤΚ 121 35

 215 215 7944

   210 57 39 473

 info@globaltax.gr